събота, 14 юни 2008 г.

MooTools 1.2: It's Official!

От екипа на MooTools официално обявиха новата стабилна версия 1.2 на популярната JavaScript библиотека - след година разработване и още половин година в beta версии.

Неотстъпващи от навиците си, разработчиците на MooTools изцяло са пренаписали API-то на библиотеката, като новата версия е несъвместима с предната стабилна 1.1, но все пак е изграден слой за съвместимост, който да позволи един по-лесен ъпдейт.

Направена е и стъпка в хранилището на кода - от Subversion крачката е към все по-набиращата популярност Git, благодарение на която е осигурена възможност за fork-ване от всеки, а в по-късен етап даден fork може да бъде смесен с главния клон или да се развие като независима версия. Създадено е и отделно хранилище специално за плъгини.

Промяна има и в използваната от проекта bugtracking система - вместо Trac на преден план е вече Lighthouse.

Доста промени около MooTools определено.. На пръв поглед непрекъснатите такива би трябвало да се отразят негативно като отношение от потребителите и външните разработчици - но все пак всяка промяна в случая влиза с определена цел, която core екипът си е поставил.

>> "MooTools 1.2: It's Official!", Michelle (The MooTools team), 12.06.2008, @MooTools blog

Няма коментари: