събота, 9 февруари 2008 г.

Firebug and WebDeveloper Toolbar extension supported by FF3b2

Mozilla Firefox 3 е в своята Beta 2 версия към момента - "посегнах" към него неотдавна и взех да ставам все по-доволен от experience-а, който дава. Всеки уеб разработчик обаче би почувствал много скоро липсата на любими extension-и - с Firebug и Web Developer Toolbar най-отпред на редичката (професионална деформация, какво да се прави).

Та реших най-сетне да хвърля поглед сега какво се случва с тях и няма ли в скоро време да се поддържат и от FF3. Резултатът: и двете имат неофициални версии, които работят и в тази среда!

- В официалния блог за Firebug точно тези дни (05.02.2008) се е появила новина, че разработването на новите версии окончателно се прехвърля на други разработчици и друг сайт - http://fireclipse.xucia.com (където се помещава проектът Fireclipse). Там пък в Downloads секцията ни чака Firebug 1.1beta10 - с малко бъг-фиксове и съпорт за FF3.

- С Web Developer ситуацията е малко по-различна - главният разработчик Chris Pederick твърди, че работи активно над нова версия, която ще се поддържа и от FF3 - но все още има бъгове, които изчиства, за да е изцяло работещ extension-ът. В това време обаче общността не спи - Jefim Borissov (вероятно руснак?) е пуснал своя версия, която работи и под FF3.

Няма коментари: